DINEREN AAN DE TABLE D'HÔTES

We serveren elke dag (behalve op woensdag) een

luxe 3-gangen menu met bijpassend wijnarrangement

 

DE GASTENTAFEL

JE SCHUIFT MET DE ANDERE GASTEN AAN BIJ DE EIGENAREN

​​​​l'Abbaye du Palais beschikt niet over een restaurant. Een 'tafeltje voor twee' reserveren is dan ook niet mogelijk.

Toch kun je bij ons dagelijks sfeervol culinair genieten van een met veel zorg bereid diner aan de 'table d'hôtes'.

6 DAGEN PER WEEK (alleen op reservering)

 

Prijs 3-gangen menu € 30 p.p.; wijnarrangement € 9 p.p. Graag minimaal 1 dag van tevoren reserveren.

Op woensdag is er geen table d'hôtes,

wij boeken dan graag een tafeltje voor je bij een van de restaurants in de omgeving.

In de menu's wordt regelmatig vis en/of vlees gebruikt. Met speciale wensen (bijvoorbeeld vegetarisch) houden wij graag rekening mits je dat ons uiterlijk één dag van tevoren laat weten. Wil je meer weten over hoe wij koken, welke ingrediënten wij gebruiken en waar we die halen, ga dan naar 'onze kijk op koken'.

 

KINDEREN

Onze table d'hôtes is ingesteld op kinderen èn op volwassenen (ouders en mensen die zonder kinderen reizen). Hoe?

 

Kinderen zitten niet graag lang aan tafel en eten graag vroeg op de avond, terwijl de ouders vaak liever wat langer willen tafelen: voor hen is het ook vakantie. Daarom serveren wij de gezamenlijke kindermaaltijd rond 18h30. De volwassenen gaan rond 20h00 aan tafel.

 

Het kindermenu bestaat uit een hoofdgerecht en een toetje, prijs € 9.50 p.p. Na het eten kunnen zij weer spelen. De ouders hebben nog even de gelegenheid de jongste kindjes in bed te leggen voordat zij zelf in alle rust aan tafel gaan.

 

 

BONTE AVOND

In juli en augustus organiseren we elke donderdagavond een bonte avond.

Het is een gezellige familie avond met een take-away  (volwassenen + kinderen samen)

met Limousin hamburgers, frites, een gezonde salade en een lekker dessert in de feestschuur.

Iedereen die op de abdij verblijft kan aanschuiven voor het diner en/of gebruik maken van het podium.

Wij nodigen iedereen van harte uit op deze avond iets leuks ten tonele te brengen.

Een sketch, een dans act, een toneelstukje, een lied, een stukje muziek, een gedicht, een quiz,

afijn, alles dat leuk is om naar te kijken / naar te luisteren.

 
 

 

ONZE KIJK OP KOKEN

'ALLES VERS EN ZO VEEL MOGELIJK STREEK- EN SEIZOENSGEBONDEN,

HOOG OP SMAAK, ORIGINEEL, EERLIJK EN GEVARIEERD'

Dat is in een paar woorden samengevat onze kijk op koken.

Goede producten inkopen is de basis. Dat klinkt simpel, maar kan lastig zijn met een boodschappenlijstje in de hand. Daarom hebben we geen vaste kaart, maar bepalen we per dag ons menu van verse ingrediënten. En in het hoogseizoen anticiperen onze vaste leveranciers op onze vraag.

 

 

MOESTUIN, KRUIDENTUIN

De 'potager' en de 'jardin aromatique' zijn het domein van Saskia.   Elk voorjaar worden de percelen van de moestuin voorbereid voor het zaaien/poten van bijzondere variëteiten.  Direct naast de keuken ligt de kruidentuin vol met aromatische gewassen.  De vele fruitbomen (o.a. appel, kweepeer, kers, quetsch, krent, walnoot) en de bessenstruiken (o.a. framboos, blauwe bes, kruisbes, rode bes, kiwi) krijgen in de winter waar nodig een snoeibeurt.

 

 

KOOK VAKANTIES

'KOKEN MET MARTIJN EN EEN GOED GLAS WIJN'

We delen onze passie graag met anderen. Het gebeurt regelmatig dat gasten spontaan komen mee helpen met koken in de abdijkeuken. Wil jij ook een avondje meekoken met Martijn? Dat kan!

Of wil je deelnemen aan een kook-6-daagse? Dat kan ook! Zie de arrangementen hieronder. Je kunt ook met je eigen groep een kookprogramma op maat volgen. Bel of mail ons.

Een aantal malen per jaar organiseren wij een 'kookvakantie'. Een week lang nemen wij je mee naar lokale markten en kleinschalige 'producteurs' en 'élevages' van onder meer gevogelte, bizons, runderen (Limousin), scharrelvarkens, saffraan, kaas, aromatische en geneeskundige kruiden, etc. Hier kopen we tevens onze producten voor de kookclinics.

 

De kookclinics worden onder de bezielende leiding van Martijn in abdijkeuken georganiseerd. Daarnaast nodigen we externe specialisten uit voor bijvoorbeeld een dagdeel in de natuur paddenstoelen zoeken, een ochtend wilde kruiden en planten verzamelen of voor een workshop ‘werken met chocola’, afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid.

 

Veel aandacht wordt besteed aan productkennis, basisbereiding van sausen, het fileren, ontbenen, opbinden van vis, gevogelte en vlees, timing, werkwijze en op smaak brengen. Ook leer je tal van 'tips & tricks' over schiften, binden, doorslaan en aanbranden. We koken ‘modern’, maar met een klassieke achtergrond en met respect voor de traditionele bereidingswijzen, èn zo veel mogelijk gebruik makend van ‘produits du terroir’ uit de directe omgeving.

 

 

RECEPTEN

OP DEZE PAGINA VERSCHIJNEN BINNENKORT DE FAVORIETE

RECEPTEN VAN l'ABBAYE DU PALAIS